marți, 15 februarie 2011

Ernest Beaux


         Renumele său provine de la faptul că a fost creatorul celebrului parfum Chanel No.5. Ernest Beaux a fost considerat cel mai mare parfumier al începutului secolului XX. Poate din acest motiv celebra creatoare de modă Coco Chanel avea să-i ceară să creeze un parfum cu totul special care să poarte în sine întregul mister al seducţiei feminine.
         Din acest motiv, Beaux avea să creeze unul dintre cele mai faimoase parfumuri din câte au existat şi există şi acum în lume. El a creat o serie de 10 eşantioane pe care le-a numerotat ca atare şi din care Coco Chanel trebuie să aleagă pe cel mai potrivit gusturilor sale. Domnişoara Chanel a ales parfumul cu numărul 5, un număr plin de noroc pentru ea.
        Printr-o coincidenţă stranie lansarea parfumului s-a întîmplat pe data de 5 mai 1921, o dată care conţine de două ori cifra cinci. Intuiţia extraordinară a lui Gabrielle (Coco) Chanel a făcut ca denumirea parfumului să păstreze inscripţia originală de pe eticheta eşantionului prezentat de Beaux, şi aşa s-a născut un parfum care a reprezentat cea mai mare lovitură de maestru, o capodoperă ce frizează sigiliul eternităţii.
       Chanel No.5 este un parfum cu totul deosebit, cu o notă misterioasă, obţinută din diverse esenţe precum cea a florilor ylang-ylang provenite din Madagascar, şi flori de iasomie şi trandafiri cultivaţi în regiunea Grasse.
Esenţele constituente ale parfumului Chanel No.5 sunt imposibil de reprodus sau copiat. Se pare că ele provin din materii prime naturale cultivate în exclusivitate pentru compania Chanel.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu