marți, 15 februarie 2011

Marcel Rochas


      Designer vestimentar şi creator de parfumuri, Rochas şi-a început cariera la vârsta de numai 22 de ani, prin înfiinţarea propriei case de modă în anul 1920 la Paris.
În acele vremuri când tineretul boem începea să se preocupe tot mai mult de artele de avangardă, Marchel Rochas surprindea prin creaţiile sale vestimentare ingenioase atmosfera plină de magie şi entuziasm, spiritul inovator şi curajul de a aborda lumea cu o nouă viziune şi un nou mod de viaţă.
Primul parfum l-a creat în 1944 ca dar de nuntă pentru mireasa lui. Acest parfum, Femme, este o aromă inimitabilă, indiferent de moda viageră, unul dintre cele mai frumoase omagii aduse frumuseţii şi farmecului feminin.
Afacerea a fost preluată în 1955 de soţia lui, Helene Rochas, care a dezvoltat-o transformând-o într-o prestigioasă casă de parfumuri, renumită în întreaga lume.
Parfumurile create de casa Rochas se adresează atât femeilor senzuale, sofisticate, cu putere mare de seducţie, cât şi bărbaţilor eleganţi, puternici şi plini de farmec.
Printre numele cele mai importante de parfumuri amintim: Madame Rochas, Eau de Rochas, Mystere, Byzance, Eau de Rochas pour homme

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu