marți, 15 februarie 2011

Christian Dior

Formulele secrete ale lui Christian Dior sunt păstrate cu sfinţenie de către specialiştii companiei, singurii care au acces la acestea. Dior a creat parfumuri cu o notă distinctă şi de o sensibilitate deosebită, apropae imposibile de reprodus sau copiat. Una din caracteristicile producţiei de parfumuri ale companiei este acela că odată produse, esenţele sunt stocate în locuri speciale, ferite de lumină şi contactul cu aerul, în nişte bazine speciale de piele unde, în timp, se maturizează.
Dune, Tendre, Poison, Dolce Vita, Eau Sauvage, Jules, Fahrenheit, Dune pour Homme, sunt creaţii ale companiei Dior, devenite între timp clasice, ce definesc eleganţa, rafinamentul şi bunul gust, fiin în aelaşi timp spontane pline de delicateţe şi echilibru.
Menţionăm două dintre cele mai importante creaţii ale lui Dior:
-      Miss Dior. A fost creat în anul 1947 ca o relflecţie a eleganţei şi a feminităţii. Ideea era de un parfum clasic şi rafinat, pentru genul de femeie ambiţioasă care ştie cum să folosească orice în favoarea avantajului ei.

-      Diorissimo. Este o compoziţie preponderent florală ce conţine extract de crini galbeni, iasomie, ambră şi paciuli. Nota de bază a parfumului este dată de lăcrămioare delicate care face ca aest parfum să răspândească o notă mereu primăvăratică    şi optimistă.

-      Tendre Poison. Se caracterizează printr-o nonşalanţă juvenilă, folosit cu precădere primăvara şi vara. A fost creat pentru femei tinere, cu o notă proaspătă de mandarină, de frezii şi de flori de portocal, urmată apoi de un iz de santal combinat cu vanilie.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu