marți, 15 februarie 2011

Laura Biagotti


Este una din cele mai importante reprezentante a creatorilor de parfumuri italieni. Creaţiile ei au o notă subtilă, discretă, ce caracterizează cel mai ades fineţea seducţiei feminine, transmiţând un mesaj de calm interior şi de permanentă seninătate. În general Biagotti încearcă să evite creaţiile suprasofisticate, preferând în schimb note domoale, am putea spune, aproape clasice.
Enumerăm în continuare câteva din parfumurile create de ea:
-      Laura. Este un parfum cu aromă florală şi de fructe. Dintr aromele constituente ale acestui parfum putem aminti piersica albă, frezia, camelia, stânjenelul, lemnul de santal şi vanilia. Este un parfum adecvat femeilor stabile, aflate într-o permanentă căutare de calm şi stabilitate, forţă şi echilibru. Inspirat din liniştea şi limpezimea lacurilor alpine italiene, este un parfum ce are conotaţii şi importanţă foarte mare pentru creatoarea ei. Se preferă utilizarea lui pe timp de vară sau primăvară. 



-      Roma. Poate cea mai importantă caracteristică a acestui parfum este aceea că păstrează în sine – dacă putem să spunem aşa – frumuseţea clasică, adunând în ea esenţa Romei şi toată frumuseţea istorică a acestui oraş. Ca esenţe constituente putem aminti scorţişoara, menta şi bergamota, elemente naturale şi tradiţionale pentru spaţiul sudic al ţării. Acestea sunt completate de miresme de trandafir, iasomie, garoafe, vanilie, paciuli, ambră şi smirnă. Este un parfum care are o profundă notă de emoţie şi sensibilitate.


-      Roma uomo. Este varianta masculină a parfumului descris mai sus, cu precizarea că păstrând nota clasică, el se adresează bărbaţilor viguroşi şi în acelaşi timp boemi, asemenea vechilor romani. Este caracterizat prin putere şi hotărâre, dar în acelaşi timp şi de senzualitate.


-      Venezia. Un parfum mai sofisticat care este destinat persoanelor cu caracter noncomformist. Asemenea carnavalelor din Veneţia, reproduce misterul multitudinii de măşti folosite acolo, şi se poate spune că este într-o permanentă tendinţă de a surprinde caracterele profunde ascunse dincolo de diverse forme ale machiajelor şi ale măştilor. Debordează de o notă elegantă şi nobilă, proprietăţi atât de caracteristice Veneţiei romantice. Este un parfum fascinant care se strecoară discret provocând în acelaşi timp emoţii puternice.



-      Venzia uomo. Varianta masculină a parfumului descris mai sus. Se adresează bărbaţilor misterioşi, plini de intuiţie şi imaginaţie, care pot fi în acelaşi timp atenţi, creativi şi tandri, şi care au putera de a transforma fiecare întâlnire într-o nouă surpriză.



-      Venezzia Pastello. Este un parfum special destinat persoanelor delicate, pătrunse de un profund simţ artistic, vesele şi romantice în acelaşi timp.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu