marți, 15 februarie 2011

François Coty


Este considerat unul dintre cei mai importanţi parfumieri ai secolului XX. Şi-a început activitatea în 1905, înfiinţând “Societatea Coty”, care urma să parcurgă o evoluţie rapidă şi devină o reuşită dintre cele mai fantastice în industria parfumurilor.
Coty, care era amator de artă, a înţeles foarte repede importanţa modului de prezentare a parfumurilor pe care urma să le vândă. Ca urmare, a căutat să ambaleze parfumurile sale în recipiente cât mai deosebite, apelând la colaborarea cu cei mai renumiţi creatori de cristaluri, sticluţele de parfum fiind ele însele de multe ori adevărate creaţii de artă.
În epoca modernismului, apariţia în anul 1905 a parfumului Origan a constituit un moment de avangardă şi a rezistat în topul celor mai căutate parfumuri timp de 25 de ani.
Alte parfumuri create de Coty:
-      Chypre. Creată în 1917, este primul din seria de parfumuri ce poartă acest nume. Conţine muşchi de stejar, bergamotă, paciuli şi ladanum. Au fost create variante florale, cu notă de fructe sau verde-proaspăt. Din seria parfumurilor ciprate mai fac parte şi Imprevu, creat în 1966, cu o notă concomitent ambrată şi florală din trandafir bulgăresc pe fon de santal şi mosc; Complice, creat în 1974, cu o notă intens florală din trandafiri şi iasomie; Sophia, creat în 1980, o foarte ingenioasă şi îndrăzneaţă combinaţie de proaspăt şi iute.

-      Emeraud.  Creat în 1921, are o notă dulce ambrată.

-      Aimant. Creat în 1927, este o esenţă tipic florală.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu