vineri, 11 februarie 2011

Helioterapia


Este expunerea completă a corpului gol la lumina soarelui sau baia de soare. Această tehnică a fost folosită încă din antichitate de civilizaţia indiană, dar şi cea din egipt şi din imperiul roman.
Printre efectele notabile ale acestei terapii a soarelui remarcăm o amplificare a vitalităţii şi a bunăstării interioare;
- stimularea tuturor funcţiilor corpului;
- o mai bună digestie şi asimilare a hranei;
- o mai bună funcţionare a circulaţiei sangvine;
- unefect de îmbunătăţire a circulaţiei limfei;
- eliminarea toxinelor din corp la nivelul pielii prin transpiraţie;
- acţiune afrodisiacă, analgezică, bactericidă;
- regenerare şi reîntinerire a pielii.
Helioterapia sau nudismul este de mare ajutor şi în cazuri de probleme psihice sau emoţionale, cât şi pentru persoanele ce au exces de energie receptivă prin atragerea de energie solară în propria fiinţă.

Pentru a practica această terapie trebuie să ţinem cont de următoarele reguli:
1. Să ne trezim cu cel puţin 15 minute înainte de răsăritul soarelui, deoarece atunci razele ultraviolete au puteri de vindecare.
2. Nu trebuie să consumăm cafea, băuturi alcoolice, să fumăm sau să mâncăm cel puţin timp de 2 ore.
3. Pe întreaga durată a expunerii la soare vom urmări să respirăm cât mai profound, de voie, dar fără a forţa.
4. Vom urmări să observăm încărcarea energetică a zonei plexului solar, sesizând cum apare o stare de armonie şi pace lăuntrică.
5. Nu va trebui să depăşim 20-30 de minute pe şedinţă, sau să ne expunem la soare puternic pentru a evita efectele nefaste asupra corpului nostru, cum ar fi insolaţia sau arsurile.

În medicina noastră populară se spune că persoana pe care o vede soarele peste vara nu se mai poate îmbolnăvi peste an deoarece daca soarele i-a ajuns la oase, corpul este mai puternic, mai energic şi mai viguros.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu