joi, 20 ianuarie 2011

Importanţa enzimelor pentru organismul omenesc


Enzimele sunt catalizatori biochimici propriu-zişi,  care măresc viteza reacţiilor chimice care se desfăşoară in sistemele biologice,  fără să se consume in cursul lor.  S-au efectuat numeroase lucrări de-a lungul anilor,  dovedindu-se prin acestea că enzimologia constituie studiul bazelor moleculare ale vieţii.  
Enzimele sunt probabil mai importante decât orice alt centru  activ ca ajutor al digestiei şi sănătăţii.  Până acum s-a arătat că sute de enzime au un rol vital in construirea sănătăţii,  datorită contribuţiei lor la procesul de digestie.  Studiile viitoare probabil vor arăta că enzimele au un rol mult mai important in sănătate decât ceea ce se cunoaşte astăzi.  
Nu putem trăi mult fără enzime,  De fapt,  concepţia in sine a vieţii este dependentă de aceste  elemente.  Ele funcţionează ca un catalizator care face ca celulele corpului să funcţioneze eficient.  Din momentul naşterii,  enzimele fac  viaţa posibilă prin acţiunile lor,  reparând şi construind corpul şi celulele creierului.  Aceşti lucrători acţionează in corp . şi in creier in cel mai fantastic mod cu putinţă.  Ele lucrează pentru o sănătate deplină.  Enzimele reprezintă insăşi forţa intangibilă a vieţii.  
Aşa cum am arătat,  există miliarde de enzime in corpul nostru şi sunt sute de tipuri diferite de enzime in sânge care vor descompune 5 milioane de molecule de peroxid in apă şi oxigen in 60 de secunde.  Enzimele intestinale pot descompune moleculele de zahăr şi grăsimi care sunt de 1 milion de ori mai mari decât greutatea lor.  
Corpul nostru produce enzime atunci când sănătatea noastră este echilibrată.  Ele efectuează toată munca in corp Ele sunt responsabile cu lupta  împotriva infecţiilor,  cu digestia,  cu refacerea corpului – funcţiile lor sunt infinite.  Ele lucrează non-stop li nu obosesc niciodată şi nu îşi incetează lucrul dacă sănătatea este echilibrată.  Când sănătatea nu este in echilibru,  atunci este o deficienţă enzimatică.  Enzimele pot fi uşor extrase din alimente nutritive uşor de digerat,  care sunt alimente crescute intr-un sol sănătos,  nefertilizat,  şi care sunt preparate special prin mixare,  germinare şi cantităţi mici de suc,  nu prin gătire.  Aceste enzime extind energia vitală a corpului nostru.  Consumarea alimentelor sănătoase este cea mai eficientă cale spre a suplimenta rezerva de enzime existentă in corp,  pentru a îmbunătăţi sistemul digestiv.  
Există mai multe motive pentru care enzimele sunt atât de importante.  De exemplu,  lipsa enzimelor este un factor major in declanşarea leucemiilor,  Atunci când mâncarea gătită intră in corp,  acesta trebuie să compenseze prin consumarea propriilor rezerve enzimatice.  Este interesant de notat ca atunci când aceste enzime scad in calitate şi putere scade capacitatea corpului de a prelua grăsimi grele,  proteine şi calorii in exces.  Atunci corpul devine slab şi,  in cele din urmă,  bolnav.  Lipsa enzimelor este un factor important ce contribuie la majoritatea problemelor de sănătate,  de la răcelile comune până la problemele mai grave,  ca SIDA,  cancerul.  Aportul enzimelor echilibrează corpul,  remediază deficienţele şi elimină toxinele.  
Echilibrul fragil al corpului este creat şi menţinut de enzime.  Ele sunt instrumentele necesare pentru a forma calciul,  Nu există enzime in  mâncarea gătită Deficienţele rezultate pot cauza p  slabă coordonare musculară.  Unul dintre cele mai importante roluri ale enzimelor este de a ajusta la procesarea fierului,  care duce oxigenul peste tot in corp,  pentru a fi depozitat in miliarde de celule ale epidermei şi ale creierului.  Avem aproximativ 5-6 miliarde de globule roşii in sânge,  şi enzimele au nevoie de fier ca material de lucru.  De asemenea,  enzimele au nevoie de iod care ajută glanda tiroidă in reglarea greutăţii.  
Mulţi oameni au oasele fragile datorită lipsei enzimelor din hrana gătită şi din alimentele toxice.   Fără enzime,  calciul nu poate fi bine folosit.  Trebuie să nu uităm niciodată că proteinele pe care le consumăm vor fi ineficiente fără enzimele care să le transforme in aminoacizi.  Fără enzime,  corpul nu se poate vindeca singur  de infecţii sau nu poate avea un sânge sănătos.  Enzimele preiau alte elemente şi le transformă in cele necesare organismului.
Un rol foarte important al enzimelor este acela că reglează funcţionarea creierului.  Creierul nu poate emite alerte atunci când mâncarea nu este nutritivă.  Mâncarea nehrănitoare consumă energia din creier chiar şi atunci când dormim.  De cele mai multe ori oamenii au probleme cu somnul datorită deficienţei enzimatice din mâncarea gătită sau toxică.
Fără enzime nu există nicio cale de a ne proteja de îmbolnăviri.  Când vom realiza cât de important este să avem o sănătate perfectă vom înţelege cât este de important să ne ferim de mâncarea gătită sau denaturată in orice fel,  şi vom apela la alimentele vii pentru o adevărată nutriţie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu