sâmbătă, 29 ianuarie 2011

MASAJUL EROTIC.



Masajul erotic presupune anumite elemente distinctive faţă de masajul clasic, terapeutic, de relaxare şi întreţinere, anticelulitic etc. Masajul erotic este în primul rând destinat cuplurilor; el se poate efectua şi în saloane specializate, dar este cu mult mai plăcut şi mai benefic pentru viaţa de cuplu să fie realizat de către unul dintre cei doi parteneri ai unui cuplu.
Pentru a ne dărui bucurii, nu avem nevoie de mult: atmosferă senzuală şi plină de încredere, aroma diafană a uleiurilor esenţiale, frumos mirositoare şi / sau afrodiziace, şi de dorinţa de a-i oferi partenerului un dar minunat.
Adesea, o atingere delicată vă poate feri de stres, vă poate îmbunătăţi dispoziţia şi vă poate da un impuls de înţelegere şi de iubire.
Din cele mai vechi timpuri se ştie că persoanele care nu suportă nici măcar o atingere prietenească sunt mai irascibile şi mai nesociabile. Este numai în puterile dumneavoastră să-i oferiţi plăcere partenerului dumneavoastră, şi astfel şi relaţiile dintre voi se vor consolida, vor deveni mai puternice, mai intime şi mai pline de încredere.
Încercând pentru prima dată plăcerea unui masaj reciproc, veţi înţelege că nu vă veţi putea lipsi de mirosul uleiurilor aromate şi de senzaţiile atingerilor gingaşe.
De asemenea, veţi putea înţelege cât de important este să umpleţi timpul petrecut împreună cu atenţia emoţionantă faţă de celălalt şi cu plăcerea reciprocă – care, pe lângă toate acestea, va mai avea şi o acţiune curativă şi vă va îmbunătăţi tonusul vital.
Din cele mai vechi timpuri, erotismul a fost o parte componentă a culturilor tradiţionale ale Orientului. De mii şi mii de ani, multe popoare percepeau sexul ca pe o funcţie firească a organismului care asigura reproducerea populaţiei şi, totodată, ca pe o emoţie vie şi luminoasă dăruită omului de forţele supreme.
Celebrul medic sexolog Gerard Lelais scria în Tratatul despre mângâieri: „Mângâierile corpului şi ale sufletului sunt atât de necesare omului, încât ocnaşii, închişi în camere separate, în cele din urmă îşi ies din minţi şi se epuizează fizic – atât de deprimant acţionează asupra  lor absenţa totală a impresiilor senzoriale şi emoţionale”.
Cea mai subtilă relaţie faţă de tot ceea ce este legat de iubire a avut-o China Antică. Într-unul din vechile tratate chinezeşti se spune: „Arta intimităţii reprezintă piscul cel mai înalt al sentimentelor umane, ea arată spre calea ideală – Dao. Nu în zadar conducătorii  înţelepţi ai Ţării de sub nori au elaborat reguli concrete ale relaţiilor sexuale pentru a putea ţine sub control plăcerile fizice ale omului, limitând totodată patimile lui lăuntrice: cel care îşi poate înfrâna plăcerile trupeşti va trăi în pace şi înţelegere şi va ajunge la bătrâneţe. Şi din contra, renunţând la aceste plăceri şi încălcând regulile, omul se va slei de puteri şi îşi va scurta viaţa”.
Încă cu trei mii de ani în urmă, medicii indieni şi chinezi ştiau că atingerea este o formă aparte de comunicare între oameni, care este în stare nu numai să sporească bucuria comunicării intime, ci şi să-l vindece pe om de multe afecţiuni.
Factorul de bază al oricărui masaj este atingerea. Prin intermediul simţului tactil, organismul răspunde la „limbajul atingerilor”, printr-o reacţie fiziologică strict definită. Dacă luaţi  pe cineva de mână, pulsul acestuia se va încetini, iar dacă îl neteziţi cu blândeţe pe cap, aproape instantaneu se va diminua  frecvenţa respiraţiei, inspirarea şi expirarea vor dura mai mult şi vor deveni mai profunde. De numărul atingerilor pe care oamenii le simt de-a lungul vieţii depinde foarte mult starea lor fizică şi emoţională.
„Noi avem nevoie de atingerile noastre şi de cele străine tot aşa cum avem nevoie de hrană şi de apă”consideră Saul Schenberg, doctor în ştiinţe medicale, specialist în biopsihologie, profesor al unei universităţi din SUA.
Cuvântul „masaj” provine din limba franceză şi este un derivat de la verbul „masser” – a fricţiona, care, la rândul rău, provine din rabă. În arabă, „la mass” înseamnă a pipăi, a atinge.
Procedeele fundamentale ale masajului senzual oriental sunt preluate din şcolile chineză, tibetană şi indiană de masaj curativ. Combinarea masajului cu procedurile cu apă şi cu băile este o invenţie indiană.
Luând în consideraţie efectele lor benefice asupra sexualităţii, am considerat necesar să includem în această carte descrierea lor sumară.
Întrucât masajul erotic nu presupune neapărat o atingere erotică – decât dacă cei doi parteneri o doresc, este necesar să amintim şi câteva elemente constitutive ale masajului clasic de relaxare şi întreţinere, deoarece tehnicile fundamentale ale masajului clasic sunt cele folosite şi în masajul erotic, până la un anumit punct. Spre exemplu, manevrele fundamentale sunt aceleaşi, ele fiind doar adaptate scopurilor masajului erotic.
De asemenea, considerăm necesară observaţia conform căreia această artă a atingerilor delicate a fost exploatată  la maxim de popoarele orientale şi de aceea manevrele, procedurile şi tehnicile fundamentale de lucru au căpătat de-a lungul istoriei denumiri poetice, de aceea în manualele de masaj erotic ale acestor popoare  instrucţiunile pentru masaj  sunt uneori dificil de înţeles, de aceea unele capitole vor fi cu bună ştiinţă simplificate, pentru ca lucrarea de faţă să fie accesibilă unui cerc cât mai larg de cititori, pentru ca realizarea lor practică să poată fi accesibilă şi nespecialiştilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu